6 GOLONGAN MENGURUSKAN KESIHATAN

Hari ini santai-santai kita lihat gelagat 6 golongan menguruskan kesihatan.

6 GOLONGAN MENGURUSKAN KESIHATAN

MEREKA YANG BERLATAR BELAKANG AKADEMIK PERUBATAN

Golongan ini ada advantage dalam menguruskan kesihatan. Cepat bertindak bila ada simptom-simptom penyakit. Namun pilihan ada di tangan masing-masing. Ramai juga yang mengabaikannya. Ada yang lebih gemar menguruskan cara klinikal dan ada yang mix. Kalau sakit-sakit biasa tu, boleh treatment sendiri. Sebab apa? Knowledge dah ada. Kalau mereka jumpa Dr., lepas Dr. beritahu apa penyakit, beri rawatan dan sebagainya, golongan ini tahu cara nak uruskan dengan baik.

Image result for kesihatan

MEREKA YANG BERLATAR BELAKANG AKADEMIK PERUBATAN TETAPI BUAT BISNES SHAKLEE

Ni lagi untung. Dah lah tahu tentang perubatan, join Shaklee lagi mantop pengetahuan mereka. Mereka ni biasanya golongan yang mempunyai kesedaran lebih tinggi tentang pencegahan dan bagaimana makanan tambahan memainkan peranan penting dalam kesihatan. Bila ada isu, mereka tahu nak urus isu kesihatan tersebut hanya dengan menggunakan supplement (melainkan dalam keadaan terpaksa / tertentu). Reason di belakangnya adalah, supplement juga selamat dan berkesan. Mereka dapat uruskan kesihatan diri dan keluarga dengan baik malah menjadi rujukan pula.

MEREKA YANG BUKAN DARI LATAR BELAKANG PERUBATAN TETAPI BUAT BISNES SHAKLEE

Mereka ini sangat bertuah kerana dapat mempelajari ilmu pengurusan kesihatan melalui pemakanan sihat, makanan tambahan dan nutrisi yang baik. Shaklee beri banyak peluang pendidikan kepada mereka supaya mereka mampu menguruskan kesihatan dengan baik. Yang bimbing mereka ini bukan calang-calang kelayakan orangnya. Akhirnya mereka mampu mengetahui dengan lebih luas isu kesihatan, isu biologi dan banyak lagi. Hinggakan boleh tahu bagaimana kanser terjadi, cara menguruskannya, apa risikonya, apa yang memangkinkannya, apa yang merenjatkan kanser, macamana tubuh berfungsi. Itu baharu kanser, belum cerita masalah demam yang mereka dapat uruskan dengan baik.

Seperkara lagi kumpulan ini diajar macamana untuk membuat fact finding dan mencadangkan solusi. Bukan boleh main sembrono sahaja. Produk bagus, konsultansi mesti tepat dan superb! Kalau tidak pasti, rujuk pakar.

Oh ya.. mereka yang mahir ini juga akan juga menjadi rujukan rakan-rakan, ahli keluarga yang lain.

(Diakui bahawa tahap kemahiran adalah berbeza, namum mereka mempunyai sistem bimbingan dan rujukan yang baik untuk membantu pelanggan. SID yang bijak akan merujuk kepada yang pakar untuk mendapatkan solusi terbaik)

MEREKA YANG SUKA CARI MAKLUMAT DR. INTERNET

Bahaya. Tidak semua maklumat di internet tu betul dan tepat. Kena banyak buat rujukan dan yang paling penting, merujuk pihak yang berkelayakan.

MEREKA YANG SUKA CARI MAKLUMAT DARI MAK CIK BAWANG

Juga Bahaya. Mungkin boleh jadi betul, mungkin boleh jadi tak betul. Tapi jangan terperanjat kalau mereka tahu rokok membahayakan kesihatan tetapi ada maklumat-maklumat selingan yang perlu ditapis semula dengan santan.

MEREKA YANG TAK NAK AMBIL TAHU

No Comment.

SENARAI PRODUK

Dapatkan rangkaian senarai produk Shaklee di sini. Shaklee Supplement. Kenali produk dengan lebih lanjut :

ALFALFA   CINCH    COLLAGEN   DTX   ESP    GARLIC    GLA    HERBLAX  B COMPLEX  HERBAL BLEND    LECITHIN    MEAL SHAKE    NUTRIFERON    OMEGA GUARD    OSTEMATRIX    PEPPERMINT GINGER    PERFORMANCE DRINK    SUSTAINED RELEASE VITAMIN C    VITA LEA    VITAMIN E    VIVIX   YOUTH SKINCARE    SHAKLEE BABY

BACAAN RINGKAS

INFO GRAFIK KAJIAN SHAKLEE

PROMOSI DAN PENGHANTARAN SEGERA UNTUK ANDA YANG ISTIMEWA

wasap.my/601121605598

ID : 1224436

like FB kami di sini (Pengedar Shaklee Terbesar Malaysia)

juga like FB kami di sini (Shaklee Baby Organic Skincare In Malaysia)

dan like FB kami di sini (Shaklee Youth Skincare In Malaysia)

 

 

 

Please follow and like us:

Kami menghargai komen anda. Terima kasih.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Whatsapp kami untuk maklumat lanjut
%d bloggers like this: