RESEPI PUREE MAKANAN BAYI

Ibu bapa yang mempunyai anak kecil atau bayi sudah semestinya ingin mengetahui cara membuat puree dengan baik. Maklumlah, makanan puree yang ada dalam tin atau botol mengandungi bahan pengawet bagi memastikan kuman tidak makan makanan tersebut terus masuk ke dalam perut si manja. Apa kata kita kali ini belajar resepi puree makanan bayi.

RESEPI PUREE MAKANAN BAYI

Tested. OK!

Yang ini best!

MAKANAN TAMBAHAN KANAK-KANAK

Meal Shakes Shaklee memang sudah tidak perlu dikatakan lagi. Ia adalah makanan tambahan berkhasiat, sedap dan berkrim serta diperbuat dari sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja. Meal Shakes sangat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan si manja, membekalkan asid amino yang diperlukan untuk penghasilan protein. Ia juga kaya dengan kalsium dan zink manakala Kalsium membantu membina tulang dan gigi yang kuat. Jangan lupa, Zink pula memainkan peranan yang penting dalam pertumbuhan anak-anak anda.

Imej yang berkaitan

Walau pun anda memberikan anak-anak anda meal shakes, jangan cuai daripada memberikan, menggalakkan dan mempromosikan makanan berkhasiat kerana ia adalah pendidikan yang penting untuk mereka. Ajarkan mereka makanan berlauk dengan pembahagian yang sihat supaya apabila mereka besar nanti kesedaran terhadap pemakanan yang baik dapat diamalkan kerana telah dibentuk dari kecil lagi.

Elakkan anak-anak anda berpindah kepada makanan ringkas atau fast food yang akan merosakkan paten kesihatan dalam jangka masa panjang tanpa disedari. Ingat ya, promote makanan sihat untuk keluarga anda. Shaklee adalah Makanan Tambahan yang melengkapkan keperluan gizi / nutrisi untuk kehidupan yang lebih berkualiti.

Hasil carian imej untuk susu suku setengah

Portion makanan di atas adalah merupakan portion yang disarankan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Tidak perlu risau dengan piramid makanan lagi kerana ramai yang keliru dengan piramid makanan.

Resepi puree makanan bayi adalah merupakan permulaan kepada pemakanan yang sihat. Ingat, elakkan makanan proses yang mengandungi bahan pengawet yang memudaratkan.

PROMOSI DAN PENGHANTARAN SEGERA UNTUK ANDA YANG ISTIMEWA

 

SENARAI PRODUK

Dapatkan rangkaian senarai produk Shaklee di sini. Shaklee Supplement. Kenali produk dengan lebih lanjut :

ALFALFA   CINCH    COLLAGEN   DTX   ESP    GARLIC    GLA    HERBLAX  B COMPLEX  HERBAL BLEND    LECITHIN    MEAL SHAKE    NUTRIFERON    OMEGA GUARD    OSTEMATRIX    PEPPERMINT GINGER    PERFORMANCE DRINK    SUSTAINED RELEASE VITAMIN C    VITA LEA    VITAMIN E    VIVIX   YOUTH SKINCARE    SHAKLEE BABY

BACAAN RINGKAS

INFO GRAFIK KAJIAN SHAKLEE

PROMOSI DAN PENGHANTARAN SEGERA UNTUK ANDA YANG ISTIMEWA

wasap.my/601121605598

ID : 1224436

like FB kami di sini (Pengedar Shaklee Terbesar Malaysia)

juga like FB kami di sini (Shaklee Baby Organic Skincare In Malaysia)

dan like FB kami di sini (Shaklee Youth Skincare In Malaysia)

 

 

 

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

Please follow and like us:

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Whatsapp kami untuk maklumat lanjut