POLYPHENOL TURUNKAN BACAAN GULA?

Assalamualaikum.. sihat semua? Kami doakan anda sekeluarga sihat dan sentiasa dalam peliharaan Yang Maha Esa. Rata-rata rakyat Malaysia mencari vivix sekarang ini. Sebab kita banyak terdedah dengan radikal bebas dan kerosakan sel. Bila sel rosak.. maka penyakit pun datang.. berpakej-pakej. Kali ini kami nak cerita tentang kencing manis.. sebab ramai yang hubungi kami sebab nak atasi komplikasi akibat kencing manis atau juga disebut sebagai diabetes. Kita cari solusi agar bacaan gula turun dan mudah-mudahan bebas dari penyakit ini. POLYPHENOL TURUNKAN BACAAN GULA?

Image result for banner vivix shaklee

Sebenarnya, kencing manis boleh dielakkan jika precaution dibuat dengan lebih awal. Makan kena pastikan badan wajib berfungsi dengan baik. Jom imbas macamana berlakunya kencing manis. Tapi sebelum tu kita lihat gambaran keadaan normal supaya kita lebih jelas.

Image result for terjadi diabetes

Jom lihat pula macamana keadaannya dalam keadaan kencing manis. Kita lihat perbezaannya..

Related image

Nampak kan? Salur darah jadi lebih pekat dengan kandungan glukosa dan lebih parah lagi, laluan masuk glukosa ke dalam sel tidak dibuka sebab membran sel ROSAK. Maka ke mana perginya glukosa-glukosa tu? Ya.. dorang pergi ke masuk ke darah. Lepas tu? rosaklah fungsi organ dan sistem tubuh dalam badan. Mula-mula rosak sel.. kemudian tisu.. kemudian organ dan next terus rosak sistem badan.

sell tisu organ sistem

RESVERATROL DAN POLYPHENOL

Resveratrol adalah sejenis antioksidan asli. Resveratrol (R) bertindak untuk melindungi DNA sel dari dirosakkan oleh radikal bebas. Radikal bebas ini masuk ke dalam badan manusia melalui perbagai cara. Polyphenol (P) pula adalah merupakan sejenis sebatian fitonutrien yang juga mengandungi antioksidan yang tinggi. Kedua-dua bahan yang mahal ini berada dalam vivix!

APA KERJA RESVERATROL DAN POLYPHENOL?

Resveratrol dan Polyphenol akan bertindak secara asli. Otak akan mendapat maklumat sel mana yang tidak normal atau rosak. Kadang-kadang pesakit ingat di aada kencing manis, tapi rupa-rupanya buah pinggang pun ada masalah. Resveratrol dan Polyphenol akan bekerja untuk semua termasuk:

  • Membaiki dan melindungi sel
  • Telomere menjadi lebih panjang
  • Melambatkan penuaan sel
  • Menghasilkan tenaga sel (motokondria). Nak tahu, jika tenaga sel lemah.. maka pendeklah jangka hayatnya..
  • Melambatkan penghasilan AGE Protein.. (protein AGE ini sangat bermasalah dalam badan!

Secara saintifik, lebih panjang telomere maka lebih panjanglah jangka hayat sel. Jika sel rosak, adakah hayat manusia akan panjang?

Image result for VIVIX RECIPE

AGE PROTEIN akan mempercepatkan keroakan sel dan di antaranya menyumbang kepada berlakunya:

  1. Kerosakan sel pada pankreas dan menghasilkan kencing manis. Kadar gula dalam darah pesakit diabetes akan menyebabkan proses glycation terjadi). Seterusnya menyebabkan komplikasi buah pinggang dan lain-lain lagi
  2. Kerosakan pada kolagen kulit (protein kolagen menjadi kurang elastik dan menyebabkan kedutan).
  3. Penyakit kardiovaskular
  4. Alzheimer

KAMI PILIH VIVIX

Kami pilih vivix kerana reputasinya dan integritinya. Ramai telah mendapatkan manfaat Resveraterol dan Polyphenol serta keluar dari penderitaan kencing manis / diabetes, potong kaki, kanser, ketagihan merokok, gout, keradangan dan sebagainya.

INFO PENTING TENTANG VIVIX

FAQ TENTANG VIVIX YANG ANDA WAJIB TAHU

Image result for VIVIX

 

PROMOSI DAN PENGHANTARAN SEGERA UNTUK ANDA YANG ISTIMEWA

wasap.my/601121605598

ID : 1224436

like FB kami di sini (Pengedar Vivix Paling Laris)

like FB kami di sini (Shaklee Baby Organic Skincare In Malaysia)

like FB kami di sini (Shaklee Youth Skincare In Malaysia)

Image result for banner shaklee

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

 

Please follow and like us:

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Whatsapp kami untuk maklumat lanjut