FAQ TENTANG VIVIX

Vivix sudahpun semakin menjadi rebutan. Maka ramailah yang nak tahu kebaikannya. Kami sertakan FAQ tentang VIVIX yang dikongsikan oleh pakar nutrisi Shaklee, Puan Sarah .

Hasil carian imej untuk VIVIX BANNER

1. Bagaimana vivix membantu pesakit buah pinggang?
Vivix sebenarnya tidak membantu memulihkan pesakit buah pinggang. Tetapi (kandungan resveratrol dan polyphenol) di dalamnya) hanya membantu dalam melindungi kerosakan asel. Orang yang menyebabkan sakit buah pinggang adalah disebabkan oleh sel-sel buah pinggang yang rosak.
Dengan pengambilan vivix yang sangat-sangat tinggi dengan antioksida seperti 15 polifenol dan resveratrol… Alhamdulillah… sangat ajaib apabila ada orang yang mengambilnya untuk tujuan kesihatan buah pinggang dan ia boleh sembuh. Sel-sel buah pinggang kembali sihat dan pulih dari masalah.
2.     Bagaimana resveratrol membantu mengatasi masalah kegemukan?
 
Resveratrol membantu dalam meningkatkan kadar metabolisme badan. Apabila metabolisme badan tinggi… ia mengurangkan risiko seseorang itu mengalami kegemukan.
3.     Boleh ke pesakit yang mengambil warfarin dan pesakit dengan ESRD (end stage renal disease) serta sedang di bawah peritoneal dialysis mengambil vivix?
 
Pesakit ini perlu mendapatkan nasihat doktor sekiranya pesakit mahu mengambil vivix. Kerana doktor tahu ubat apa yang diberikan kepada pesakit itu. Mungkin dos ubat pesakit akan dikurangkan oleh doktor itu. Jadi, nasihat dari doktor diperlukan.
4.     Adakah penggunaan 1 sudu teh vivix sama kesannya dengan 1 sudu besar vivix?
 
Ia bergantung kepada keadaan seseorang individu berdasarkan gaya hidup, pemakanan, pekerjaan, dan alam sekelilingnya. Jika pekerjaannya di tempat yang terdedahnya ia kepada pencemaran yang tinggi…ia perlu mengambil antioksida yang lebih tinggi kerana radikal bebas dalam badannya lebih tinggi berbanding orang yang bekerja di kawasan yang lebih bersih dari pencemaran.
Contoh orang yang bekerja di kawasan bauksit. Mereka memerlukan antioksida yang lebih tinggi kerana kawasan itu sememangnya tinggi kadar pencemaran dan radikal bebasnya.
5.     Bagaimana vivix membantu dalam masalah warisan generasi lelaki dan wanita.
 
Apabila berkaitan dengan warisan generasi…ia melibatkan hormon yang dikeluarkan. Resveratrol dan Polyphenol membantu dalam melindungi sel daripada kerosakan pengoksidaan. Sebab vivix ini mengandungi resveratrol dan polifenol yang sangat-sangat tinggi kadar antioksidanya.
Organ tertentu dalam badan kita akan mengeluarkan hormon untuk subu r. Antioksida yang tinggi membantu dalam melindungi sel organ itu daripada rosak. Jadi, hormon yang dikeluarkan lebih teratur dan pada masa yang sama akan meningkatkan peluang secara tidak langsung.
 
6.     Kenapa apabila ambil vivix tetapi tidak nampak kesan dari luaran.
 
Kadang-kadang bahagian dalaman kita menghadapi masalah dan gangguan yang banyak. Jadi, antioksida dari vivix ini akan membantu dalam memulihkan bahagian dalaman terlebih dahulu sebelum membantu bahagian luaran. Oleh sebab itu, bagi sesetengah orang yang sangat banyak radikal bebas dalam badannya…ia memerlukan masa yang lebih lama untuk kelihatan kesan pada bahagian luarannya.
Contoh: Seorang wanita mengalami kerosakan rahim. Antioksida dari vivix ini akan membantu dalam memulihkan sel di dalam rahim ini terlebih dahulu sebelum menegangkan sel kulitnya. Kerana masalah rahim lebih perlu dipulihkan berbanding kulit yang tegang pada keadaan wanita ini. Jadi, konsistenlah ambil vivix ini untuk kesan yang boleh dilihat dari luaran dengan cepat.
7.     Berapa lama sebotol vivix boleh bertahan dengan pengambilan sesudu kecil setiap hari?
 
Biasanya sebotol vivix ini akan tahan selama 3 minggu hingga ke 1 bulan.
8.     Berapa botol perlu untuk bantu masalah penyakit kronik?
 
Tiada jawapan spesifik kerana setiap orang berbeza dan bergantung kepada penyakit serta jenis ubatan yang individu itu ambil.
9.     Apa pantang larang pemakanan vivix?
 
Terus ambil vivix dalam bentuk juice itu dari sudu. Jangan bancuh vivix dengan air.  Elakkan ambil vivix dengan makanan yang tinggi gula dan lemak serta yang berkafein. Waktu terbaik ambil vivix adalah pada waktu pagi sebelum ambil makanan lain.
10.        Boleh ke orang hamil yang alami tibi mengambil vivix?
 
Dapatkan  nasihat daripada doktor terlebih dahulu.
11.        Boleh kah orang yang baru alami by pass jantung untuk mengambil vivix?
 
Boleh ambil. Tapi sebaiknya dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu kerana kemungkinan dia juga ada ambil ubat doktor. Jarak masa pengambilan vivix dan ubat daripada doktor adalah selama 2 jam minimum.
12.        Adakah vivix membantu dalam kualiti sperma dan ovum ? 
 
Antioksida yang kuat dapat juga membantu melindungi sel-sel untuk persenyawaan seperti sperma dan ovum. Juga membantu dalam mengelakkan kerosakan sperma dan ovum. Serta melindungi rahim daripada kerosakan. Radikal bebas akan merosakkan sel-sel badan. Jika antioksida cukup, sel-sel badan akan terlindung daripada kerosakan. Vivix membantu dalam hal ini.
13.        Adakah vivix membantu dalam mengatasi masalah strok muka dan mengalami tinggi kolestrol? 
 
Antioksida dalam vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah. Apabila kita ambil vivix…vivix melindungi salur darah kita…salur darah kita  akan dilindungi dari kerosakan. Jadi kolestrol tidak boleh menempel di salur darah. Antioksida dari vivix ini juga membantu dalam nutrien lain seperti omega 3 dalam badan. Secara tak langsung menurunkan kadar kolestrol dalam badan.
 
14.        Bolehkah ambil vivix dengan suplimen Shaklee yang lain sekaligus? 
 
Boleh. Tiada masalah nak ambil sekali.
15.        Kenapa ada orang yang ambil vivix…pada mulanya bacaan gula dalam darah menurun. Tetapi meningkat kembali. Adakah disebabkan oleh vivix? 
 
Bergantung juga kepada pemakanan seseorang. Kadang-kadang ia juga menjadi faktor. Tidak  semestinya antioksida dari vivix ini terus menurunkan bacaan gula dalam darah. Antioksida ni membantu dalam melindungi mengelakkan kerosakan berlaku dengan lebih teruk. Individu ini perlu kawal pemakanan, lakukan senaman, dan jarakkan pengambilan ubat dan vivix ini. Dapatkan nasihat pakar jika dia betol-betol berada di bawah pengawasan doktor.
16.        Apa yang berlaku sekiranya antioksida berlebihan dalam badan?
 
Jika antioksida cukup atau berlebihan tidak ada masalah pada badan. Tetapi jika tidak cukup itulah yang menjadi masalah kepada kelemahan sel badan, penyakit dan sebagainya.

KAMI PILIH VIVIX

Kami pilih vivix kerana reputasinya dan integritinya. Ramai telah mendapatkan manfaat Resveraterol dan Polyphenol serta keluar dari penderitaan kencing manis / diabetes, potong kaki, kanser, ketagihan merokok, gout, keradangan dan sebagainya.

Imej yang berkaitan

INFO PENTING TENTANG VIVIX

BACAAN GULA DALAM DARAH TURUN DARI 16 KE 6

KAMI DIBIMBING OLEH DOKTOR, PAKAR NUTRISI DAN SAINTIS

SENARAI PRODUK

Dapatkan rangkaian senarai produk Shaklee di sini. Shaklee Supplement. Kenali produk dengan lebih lanjut :

ALFALFA   CINCH    COLLAGEN   DTX   ESP    GARLIC    GLA    HERBLAX    HERBAL BLEND    LECITHIN    MEAL SHAKE    NUTRIFERON    OMEGA GUARD    OSTEMATRIX    PEPPERMINT GINGER    PERFORMANCE DRINK    SUSTAINED RELEASE VITAMIN C    VITA LEA    VITAMIN E    VIVIX   YOUTH SKINCARE    SHAKLEE BABY

BACAAN RINGKAS

INFO GRAFIK KAJIAN SHAKLEE

PROMOSI DAN PENGHANTARAN SEGERA UNTUK ANDA YANG ISTIMEWA

wasap.my/601121605598

ID : 1224436

like FB kami di sini (Pengedar Shaklee Terbesar Malaysia)

juga like FB kami di sini (Shaklee Baby Organic Skincare In Malaysia)

dan like FB kami di sini (Shaklee Youth Skincare In Malaysia)

Daftar Ahli

Hasil carian imej untuk BANNER SHAKLEE

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

 

 

Please follow and like us:

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×
Whatsapp kami untuk maklumat lanjut