MAKANAN TAMBAHAN UNTUK IBU HAMIL / MENGANDUNG SHAKLEE

MAKANAN TAMBAHAN UNTUK IBU HAMIL / MENGANDUNG SHAKLEE

 

MAKANAN TAMBAHAN SHAKLEE UNTUK IBU MENGANDUNG / HAMIL

1.Vitalea (multivitamin dengan zat besi)

Sangat kaya dengan iron (zat besi) dimana jika ibu ada masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia yang berbahaya kepada anak dan ibu.  Merupakan produk wajib dalam set shaklee trimester 1 2 dan 3

2.B Complex  (asid folik)

B Complex Shaklee ini unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.  Ibu mengandung memerlukan sekurang-kurangnnya 200@400 mcg (1@2biji)  asid folik sehari.

3.Vitamin C
Membantu dalam proses pembinaan kolagen, menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Meningkatkan sistem pertahanan dan membantu dalam penghadaman bagi ibu-ibu mengandung. Vitamin C juga meningkatkan kadar serapan zat besi untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

4.Ostematrix (pil kalsium)

Membantu bayi untuk mendapat tulang dan gigi yang sihat tanpa menganggu kalsium untuk keperluan tubuh si ibu. Ia juga membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot bagi ibu-ibu mengandung. Kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

5.Omega Guard

Minyak ikan tulen sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Omega Guard mengandungi DHA dan EPA yang sangat TINGGI YANG penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Manakala untuk ibu pula, omega membantu sebagai anti keradangan, manfaat otak dan jantung serta mengawal paras kolesterol dalam badan.

6.ESP (Protein)
ESP memberi tenaga ibu mengandung, di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat serta untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Membantu ,membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu pertumbuhan plasenta dan penghasilan susu.

TRIMESTER  2 & 3 DISYORKAN AGAR IBU-IBU MENGAMBIL:

  • VITA LEA
  • VITA C
  • B COM
  • OSTEMATRIX
  • OMEGA GUARD
  • ESP

Please follow and like us:

Leave a Reply

%d bloggers like this: