TIPS HILANGKAN STRESS

Keceriaan dan kesuraman hari anda bergantung kepada bagaimana ia bermula.. percaya tak? Jika bangun pagi dan #stress.. marah2.. malas.. bengang sana sini.. aduhai.. berlarutanlah emosi tu sepanjang hari.. Keputusan yang dibuat pun jadi tak tepat.. sosial jadi tidak harmoni.. mulalah terasa hati gaduh sana sini.. (PSSTTT: NAK CITE PASAL #BCOMPLEXshaklee NI)

Dan stress ini sebenarnya musuh kesihatan.. bila seseorang stress.. bahagian otak iaitu amygdala akan hantar signal ke bahagian otak lain yg dipanggil hypothalamus.. hypothalamus ni umpama command centre dalam tubuh kita..

bcomplex-promo

Jadi apa tindak balasnya?

Command centre seterusnya akan berkomunikasi dengan tubuh badan melalui sistem saraf yg juga mengawal pernafasan, degupan jantung dan tekanan darah.. dah ada penyakit2 ni.. biasanya datang lagi penyakit2 berangkai..

Haa.. sebab tu lah.. dengan mengawal emosi.. anda dapat mengurangkan risiko banyak penyakit!

APA MAKANAN YANG SESUAI UNTUK MENGATASI STRESS?

Mudah sahaja.. mulakan hari anda dengan B Complex.. Vitamin2 dan mineral ini sangat membantu sistem badan untuk lebih bertenaga dan dan menghindarkan stress..

Oye.. BCOMPLEX Shaklee ni sangat istimewa.. ia mengandungi:

1. B1 iaitu thiamin
2. B2 iaitu riboflovin
3. B3 iaitu niacin
4. B5
5. B6 iaitu pyridoxine
6. B12 iaitu cobalamine
7. Acid folic
8. Asid panthothenic
9. Biotin

Dengan 1 tablet yang lengkap dengan khasiat dan insyaAllah mencegah penyakit, siapa yang tak nak kan?

Psst: Tahu tak kawan2 BComplex Shaklee ni sangat murah?

AZZYAN KAY
0126526491

Please follow and like us:

Leave a Reply

%d bloggers like this: