Fakta Vivix Shaklee

 4 Ramuan Hebat Untuk VIVIX yang anda mesti tahu:

1) Muscadine Grape

Muscadine Grape adalah merupakan anggur yang mempunyai lebih dari satu kromosom (sejenis anggur liar yang mempunyai 20 kromosom) yang dapat mengukuhkan lagi polyphenolnya yang berkualiti untuk awet muda. VIVIX mengandungi asid ellargik iaitu sejenis fitonutrien yang tidak ditemui dalam anggur  lain, dalam kepekatan tinggi yang mempunyai ciri-ciri anti-kanser, anti-virus dan anti bakteria.

Ekstrak bermutu tinggi ini mempunyai profil polyphenol  bagi proses anti penuaan cellular vivix.

2) Purple Carrot

Purple Carrot adalah merupakan sumber vitamin A yang mengandungi fitokimia termasuk carotenoid, phenolics, polyacetalenes, isocoumarins dan sesquiterpenes dan anthocyanins (Anthocyanins adalah merupakan sejenis antioksida yang berkualiti tinggi yang juga merupakan anti-kanser, anti-radang, anti-mikrobial dan baik untuk saluran darah, lipoprotin dan platelet, mengurangkan risiko penyakit koronari jantung).

Purple Carrot juga mengandungi asid klorogenik yang sangat baik untuk mengatasi masalah diabetik.

3) Elderberry

Elderberry kaya dengan vitamin A, B dan C dan nutrien seperti asid amino, caretonoid, tannin, anthocyanin dan bagus untuk anti-radang,  sakit otot, demam yang berkaitan selsema atau influenza. Tumbuhan ini mengandungi flavonoids, ciri antioksida yang kuat serta berfungsi mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria sekaligus memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular, penglihatan, strok dan serangan jantung, jangkitan yeast, pengurangan stress, penghadaman,  asthma, batuk, sesak hidung, sakit dada dan diabetes.

4) Polygonum Cupidatum

Polygonum Cupidatum merupakan sumber komersial resverastrol yang penting melawan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meningkatkan prestasi, mengurangkan berat badan.

Please follow and like us:

Leave a Reply

%d bloggers like this: